ZOEKEN:
Selfservice

bibliotheekpas

De Bibliotheek wordt (vanaf 3 juli 2017) dagelijks geopend door vrijwilligers. Zij verwelkomen je op de rustige momenten en assisteren met de apparatuur. Dit noemen we de selfservice uren. Je kunt dan zelfstandig gebruik maken van de Bibliotheek.

Wat kun je tijdens selfservice:

  • lenen en terugbrengen
  • gebruik maken van WiFi en pc's
  • ophalen van gereserveerde materialen
  • werken en studeren
  • kopje koffie drinken
  • krantje of tijdschrift lezen

Let op: neem hiervoor wel je bibliotheekpas mee!

De bibliotheekmedewerkers zijn vanaf 13.00 (Stadsplein) of 14.00 uur (Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn) aanwezig voor al je vragen over het bibliotheekabonnement, maar ook voor advies over het vinden van informatie of mediagebruik.
Openingstijden


Pas kwijt of omruilen voor een nieuwe pas: tot 1 september gratis!

Heb je de nieuwe bibliotheekpas al? Hierop kan je een tegoed zetten, waarmee je gemakkelijk kunt betalen, kopiëren en printen. Je kan tot 1 september kosteloos een nieuwe pas ophalen in de Bibliotheek. Ben je je bibliotheekpas kwijt? Ook dan mag je tot 1 september gratis een nieuwe pas aan laten maken.

Let op: een nieuwe pas aanmaken kan niet tijdens de selfservice uren!


Wat kan je nog meer zelf doen?

Er zijn natuurlijk al een heleboel zaken die je zelfstandig online kunt regelen. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet:

Regel je bibliotheekzaken met de Bibliotheek-app

Met de app 'Bibliotheek Wise' regel je veel dingen zelf. Denk daarbij aan reserveren, verlengen, zoeken en bijvoorbeeld de openingstijden checken. Ook kun je aangeven of je al dan niet automatisch berichten over je reserveringen en over materialen waarvan de vervaldatum nadert wilt ontvangen. Beschikbaar voor Apple en Android

Reserveren

In drie stappen reserveer je materialen online:

  1. Ga naar www.debibliotheekamstelland.nl, kies catalogus en type in de zoekbalk het item dat je wilt reserveren. Selecteer ‘zoeken op titel, naam, onderwerp of woorden en klik op zoek. 
  2. Selecteer het zoekresultaat van je keuze. 
  3. Klik op de reserveerknop om een reservering te plaatsen. Je wordt gevraagd om bij 'Mijn Bibliotheek' in te loggen om daarna de reservering af te ronden. Zodra de reservering geplaatst is, ontvang je een bevestiging per e-mail. Aan reserveren zijn geen kosten verbonden.

Verlengen

Ga naar www.debibliotheekamstelland.nl en kies verlengen (oranje bovenbalk). Kies aanmelden (gebruikersnaam en wachtwoord). Nadat je ingelogd bent, kies je voor de optie ‘mijn menu’ en daar ‘wat heb ik thuis’. Klik op de oranje knop ‘Verleng aangevinkte materialen’. Er zijn geen kosten verbonden aan verlengen. Openstaand bedrag betalen Ga naar www.debibliotheekamstelland.nl en kies ‘aanmelden’ (oranje bovenbalk). Nadat je ingelogd bent, kies je voor de optie ‘mijn menu’ en daar ‘Details financiële posten’. Hier kun je via iDeal betalen of een tegoed op je pas zetten. Dit tegoed kan je gebruiken voor te laat gelden, reserveringskosten of om te printen. Internet en wifi Wifi is in alle Amstelland bibliotheken gratis.

Computergebruik

Voor o.a. internet is voor basispashouders een half uur per dag gratis en voor dubbelpashouders helemaal gratis. Niet-pashouders betalen per half uur een euro. Tijdens openingsuren kan je dit bij de betaalautomaat in de bibliotheek regelen.