ZOEKEN:
Over ons
De spion/ Paul Coelho
Contact Wieneke van Rossum   

de spionMata Hari was een Friese vrouw die beschuldigd werd van spionage voor de Duitsers en werd 100 jaar geleden ter dood veroordeeld en in Parijs geëxecuteerd.
Het boek is in briefvorm geschreven, Mata Hari schrijft op het einde van haar leven haar gedachten aan haar advocaat op. De nadruk ligt op het feit dat zij haar eigen weg gekozen heeft en haar carrière als spion weinig voorgesteld heeft. Aan het einde geeft haar advocaat zijn visie en hoe Mata Hari slachtoffer werd van een gerechtelijke dwaling. Tevens is ze zelf slachtoffer van haar eigen naïviteit en manipulaties of ze nu echt schuldig was of niet. Coelho’s boek is interessant om te lezen.

Critici zeggen dat de feiten in het boek niet kloppen, maar in zijn slotwoord geeft Coelho al aan dat hij allerminst een biografie van haar wilde schijven. Het is een reconstructie van ware gebeurtenissen met gebruik van roman elementen. Het is voor het eerst dat een boek van Coelho vertaald is in het Fries. Bij het ter perse gaan van de frijske edysje in oktober 2016 werd tevens bekend dat 48 onbekende brieven en 14 originele foto’s van Mata Hari gevonden zijn.

Voor beschikbaarheid van De spion klik hier.

Tevens hebben wij andere boeken over haar in de collectie:

Denk niet dat ik slecht ben: Margaretha Zelle vóór Mata Hari-brieven, klik hier

Was getekend Mata Hari-Yannick Murphy, klik hier

De tranen van Mata Hari –Thomas Ross, klik hier

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner