ZOEKEN:
De Monitor

Met de monitor hebben scholen de mogelijkheid heel gericht inzage te krijgen in hun leespraktijk. Om zo nog gerichter de juiste prioriteiten te kunnen stellen in het leesplan. Uiteraard ondersteunen onze leesmediaconsulenten hierbij.

De Monitor bestaat uit digitale vragenlijsten voor leerlingen (vanaf groep 4), leerkrachten en leesmediaconsulenten. De uitkomsten geven informatie over het leesgedrag en de leesmotivatie van leerlingen, en over leesbevorderend gedrag van leerkrachten. En daarnaast ook over ouderbetrokkenheid en boekbezit thuis, en het gebruik van de (school)bibliotheek.

Op basis van de resultaten van de Monitor maken de school en de bibliotheek afspraken over de invulling van het leesbevorderingsbeleid. Elk jaar wordt de meting uitgevoerd om de resultaten vast te stellen en zo nodig nieuwe afspraken te maken. De activiteiten en adviezen rondom lezen en mediawijsheid kunnen op deze manier worden bijgestuurd.

resultaten 2016

Bestellingen en meer informatie

Voor meer vragen mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of neem contact op met
Gertrude Hoogendoorn, Hoofd Educatie & Programmering, 020 6414126

Prijs voor de Monitor op aanvraag