ZOEKEN:
Basisonderwijs

Leesplezier, leesbevordering en mediawijsheid
De Bibliotheek Amstelland heeft een uitdagend en inspirerend aanbod voor kinderopvanginstellingen, primair en voortgezet onderwijs. Onze projecten zijn gericht op de leergebieden leesplezier, leesbevordering en mediawijsheid.

LeesPlezier
Deze lijn gaat over het vergroten van leesplezier, uitbreiden van de woordenschat en het ontdekken hoe leuk taal en verhalen zijn. Van Rijmkampioenen tot jeugdliteratuur, van leescoaches tot klassiekers en weer terug. Alles komt aan bod. Veel van deze lessen bieden wij aan bij jullie op school. Van groep 1 tot en met 8.

Naar de Bieb!

Op ontdekkingstocht door de bieb: informatieve boeken, leesboeken, digitale informatie zoeken. We gebruiken allerhande (digitale) verwerkingsvormen om alle facetten van de bibliotheek te kunnen beleven. Van groep 1 tot en met 8.

MediaWijs!

Geen overbodige luxe, maar broodnodig. Een online identiteit heeft bijna elk kind. Iedereen komt elke dag in aanraking met media en reclame. Linksom of rechtsom. Hoe haal je er alles uit? Maar ook, wat zijn de gevaren? En hoe kritisch en bewust ben je eigenlijk als (kinder)consument? Ook besteden we ruim aandacht aan cyperpesten; actie en reactie. Op school geen Mediacoach? Dan zijn deze lessen een ware eye-opener! Vanaf groep 4 tot en met 8. Voor leerlingen, professionals √©n ouders

Ons brede aanbod is vooral gericht op leerlingen, maar we bieden ook deskundigheidsbevordering voor professionals en tips voor ouderbijeenkomsten. Wil je meer weten? Kijk in de webshop voor het totale aanbod voor het basisonderwijs. Bestellen in de webshop wijst zich vanzelf.

mediawijs-educatiebanner

 

Bestellingen en meer informatie

Voor meer vragen mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of neem contact op met
Gertrude Hoogendoorn, Hoofd Educatie & Programmering, 020 6414126
www.debibliotheekamstelland.nl