ZOEKEN:
Educatie
Contact

Ons team bestaat uit ervaren, bevlogen en enthousiaste medewerkers. 
Met veel plezier hebben we het aanbod voor het onderwijs en opvang ontwikkeld.

 
Educatie in de Bibliotheek Amstelland

eenlevenlang-educatiebannerEen leven lang leren
Dit uitgangspunt onderschrijven we in de Bibliotheek Amstelland van harte. Leesplezier en mediawijsheid zijn onze speerpunten binnen een leven lang leren. We hebben ons aanbod goed afgestemd op de vraag uit het brede onderwijsveld. Maar nog vaker ondersteunen wij scholen op maat. Want elke school heeft een eigen verhaal.

Denk aan:

 
Primair Onderwijs

mediawijs-educatiebannerLeesplezier, leesbevordering en mediawijsheid
De Bibliotheek Amstelland heeft een uitdagend en inspirerend aanbod voor kinderopvanginstellingen, primair en voortgezet onderwijs. Onze projecten zijn gericht op de leergebieden leesplezier, leesbevordering en mediawijsheid.

 
Voortgezet Onderwijs

vo-educatiebannerEen gezamenlijk doel
Steeds meer voortgezet onderwijsinstellingen weten de expertise van de Bibliotheek Amstelland op waarde te schatten.  Samen met docenten van de sectie Nederlands (of schoolbreed) en mediathecarissen werken we steeds vaker aan het stimuleren van leesplezier in de school: een gezamenlijk doel. Oók voor leerlingen voor wie lezen niet vanzelfsprekend is.

 
De Bibliotheek op school (dBos)

dbos-educatiebannerHet belang van lezen
Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Een goede taalbeheersing zorgt er voor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt.

 
<< Start < < 1 2 > > Einde >>

Pagina 1 van 2