E-books lenen

E-books lenen van de Bibliotheek

Bibliotheekleden kunnen - gratis en exclusief - e-books lenen van de online Bibliotheek. Je hebt de keuze uit ruim 15.000 e-books. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand vernieuwen we het aanbod met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

apple bibliotheek

Bibliotheek is de leesapp die je op mobiel of tablet gebruikt om de bij de Bibliotheek geleende e-books mee te lezen.

e-books-banner

1. Ga naar de online bibliotheek en maak een webaccount aan. Zo weet de online Bibliotheek wie je bent en van welke Bibliotheek je lid bent. Je gebruikt hiervoor je inloggegevens van je eigen Bibliotheek (pasnummer en wachtwoord).

Lezen op 3 manieren
Je bepaalt zelf hoe je de e-books leest. Met een app op je tablet of smartphone. Direct op je e-reader. Of online via je pc of laptop.

Gratis toegang
Bibliotheekleden hebben toegang tot de collectie van online Bibliotheek. Afhankelijk van je abonnement kan je tot maximaal 10 e-books lenen. De leentermijn van een e-book is 3 weken.

Op een e-reader:
Bekijk instructiefilmpje of download de handleiding (voor Windows, of voor Mac)

Op een pc of laptop:
je kunt de e-books online lezen door ze te streamen (hiervoor is continu een internetverbinding nodig). Bekijk instructiefilmpje of download de handleiding.

Op een tablet of smartphone:
zoek op 'Bibliotheek' in de App Store of de Play Store en download de lees-app van de Bibliotheek. Bekijk instructiefilmpje of download de handleiding.

5. Plaats het e-book op je online boekenplank door op 'Bestel e-book' te klikken.

Aanvullende informatie
De leentijd voor e-books is – net als bij gewone boeken – 3 weken. Na deze periode kun je een geleend e-book niet verlengen, maar wel gewoon opnieuw lenen. Een e-book hoef je niet in te leveren; na 3 weken verdwijnt het automatisch van je online boekenplank.

Technische informatie
- up to date internetbrowser (de website werkt alleen bij Internet Explorer 9 of hoger)
- e-readers moeten beschikken over Adobe DRM, en moeten de e-bookformats ePub en PDF ondersteunen.

Heb je vragen over het lenen van e-books? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen.