Elf nieuwe leescoördinatoren

LeerkrachtenKLAfgelopen woensdag hebben elf leerkrachten uit Aalsmeer,  Uithoorn en Amstelveen de cursus OpenBoek afgerond. Stuk voor stuk met prachtige presentaties. Dankzij dit resultaat mogen zij zich nu gecertificeerde leescoördinatoren noemen op hun school. De cursus Open Boek, opleiding leescoördinator, is opgezet door Jos Walta, adviseur leesbevordering bij de Boekenberg. Door de cursus worden leerkrachten van basisscholen geschoold om de taak van leescoördinator op hun eigen school uit te voeren. De taak is erop gericht meer eenheid in het leesonderwijs te brengen vanuit het perspectief van leesbevordering. Een aantrekkelijke goed functionerende schoolbibliotheek, met zowel fictie als non fictie, is de spil waar leesbevordering om draait. Aantrekkelijke boeken zorgen voor leesplezier, een belangrijke voorwaarde voor leesmotivatie.

De cursus Open Boek is opgenomen in Registerleraar met een studiebelasting van 40 uur, waarvan 12 uur cursustijd. In de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde: De visie op leesbevordering, kennis van kinderboeken en de inrichting van een schoolbibliotheek, werkvormen en vaardigheden, campagnes voor leesbevordering, de taak van leescoördinator. De cursus wordt afgesloten met een jaarplan om leesbevordering op de eigen school op een hoger plan te tillen.
De cursus Open Boek wordt twee keer per jaar in de bibliotheek Amstelland gegeven. De eerstvolgende cursus start op 18 oktober. Meer info via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Of bellen met 020-6414126.