ZOEKEN:
Doron Rookmaaker winnaar Voorleeswedstrijd

foto Doron_met_jury

Op maandag 6 maart 2017 organiseerde de Bibliotheek Amstelland de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze leuke leeswedstrijd werd dit jaar voor de 24e keer gehouden. De kinderen, afkomstig uit de groepen 8, zijn op hun basisschool allemaal winnaar van de voorleeswedstrijd. Stuk voor stuk zijn zij de trotse bezitter van de titel ‘Voorleeskampioen van de school'.

Tijdens de voorronde in de bibliotheek traden de voorleeskampioenen van 15 basisscholen uit de regio Amstelland voor het voetlicht. Zij lazen een fragment voor uit hun favoriete jeugdboek. De voorleeskampioenen streden om een plek in een van de zes kwartfinales. Wie door ging naar die volgende ronde, bepaalde een deskundige jury bestaande uit: Ada Ruiter (R), Jeugdspecialist bij Boekhandel Venstra, Sherryl Salarony (M), leerkracht groep 8, Kindercampus King en Gertrude Hoogendoorn (L), Hoofd Educatie & Programmering bij de Bibliotheek Amstelland.

Er werd gelet op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het publiek, maar ook de keuze van het fragment. De winnaar van de voorronde is geworden: Doron Rookmaaker van OBS Michiel de Ruyter, Amstelveen. De voorleeskampioen van de voorrondes gaan door naar de kwartfinale in bibliotheek Haarlem. De winnaars van deze kwartfinale gaan door naar de provinciale finale van Noord-Holland.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Stichting CPNB. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.