ZOEKEN:
interactieve poëzie-app DichtBij
Contact Harald Ebes   

Als opwarmertje in aanloop naar de Poëzieweek (26-01 t/m 01-02) hierbij wat aandacht voor een zeer geslaagde poëzie initiatief : de interactieve poëzie-app DichtBij 

DichtBij

Poëzie-app DichtBij

Met de nieuwe poëzie-app DichtBij bepaal je zelf waar een gedicht over gaat.  Installeer de app en maak binnen de app een foto. Je ontvangt vervolgens 'in a split second' een toepasselijk gedicht.

Het is mooi voorbeeld van een eenvoudig idee dat indrukwekkend goed werkt. Het is mooi en persoonlijk, maar roept ook de vragen op: Wat weet de dichter eigenlijk van jou?

Tot op heden leverden algoritmes geen literatuur op, maar ‘machineversjes’. DichtBij brengt hier verandering in. De app laat zien dat algoritmes onder regie van een dichter juist wel sterke poëzie kunnen voortbrengen. Actuele poëzie nog wel: de locatie van de gebruiker wordt gebruikt, de tijd van het jaar, de weersomstandigheden – de laatste krantenkoppen zelfs, en nog veel meer.

Dichter Mark Boog en vormgever John van der Wens verkennen met deze app de grens tussen poëzie en automatisch gegenereerde data. Eerder maakten zij samen onder de naam Poetry in Motion animaties met muziek en en gedichten van Mark Boog. 

Download locaties:

DichtBij voor Apple 

DichtBij voor Androïd

 

dichtbij1