ZOEKEN:
Beste Geschiedenisboek aller tijden
Contact Harald Ebes   

top 250 Geschiedenisboeken

Het Historisch Nieuwsblad organiseerde een verkiezing van het Beste Geschiedenisboek aller tijden. Deze e-books maakten kans om te winnen!
De uiteindelijke winnaar werd het boek 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis‘ (2013) die werd samengesteld door Els Kloek, een verzameling van biografieën van historische vrouwen die in de vergetelheid zijn geraakt.

Het Historisch Nieuwsblad bestaat 25 jaar! Om dit te vieren organiseerden zij de verkiezing van het Beste Geschiedenisboek aller tijden. De redactie stelde in samenwerking met bekende historici een longlist van 250 Geschiedenisboeken op, waarop lezers van Het Historisch Nieuwsblad konden stemmen. Na een eerste stemronde kwam een Top 10 naar voren. Op zaterdag 8 oktober werd de winnaar bekend gemaakt op het Geschiedenis Festival. 

De titels op zowel de short- als longlist kunt u lenen bij de Bibliotheek, veelal uit de eigen collectie van de Bibliotheek Amstelland, anders via een landelijke aanvraag. Ook zijn er veel geschiedenisboeken digitaal te leen. Kijk daarvoor op de pagina met geschiedenisboeken op bibliotheek.nl/ebooks