Agenda-kaartverkoop -> Schrijfworkshop: verhalen delen met History2Go
Schrijfworkshop: verhalen delen met History2Go

logo History2Go

Verander samen met gelijkgestemden Amstelland in een openluchtmuseum.

Leer hoe je historische anekdotes met een soepele pen omvormt tot deelbare verhalen en verras passanten bij de locaties waar die gebeurtenissen plaatsvonden met jouw kennis via de app History2Go, het openluchtmuseum in je broekzak.

Wat zijn de oudste woningen in Amstelland? Waar ontstond de eerste industrie? Wat is het verhaal achter van de Oude Veiling? Zomaar wat vragen waar lang niet iedereen in Amstelland het antwoord op weet. Wie het wel weet en die kennis deelt, leert andere mensen anders kijken naar de omgeving. Geschiedenis delen verrijkt.

Ben jij een kenner van de geschiedenis van Amstelland en wil je leren hoe je die historische kennis omzet in een vlot verhaal? Kom dan naar deze schrijfworkshop van Sander Heijne, historicus, onderzoeksjournalist en initiatiefnemer van de app History2Go.

History2Go is een gratis app (vrij van advertenties) waarmee je inlogt op het verleden van een omgeving. De gedachte achter History2Go is het geloof dat over ieder plein, bos, straat, huis of weiland een spannend historisch verhaal te vertellen valt. History2go leert en ondersteund regelmatig met schrijfworkshops zowel particulieren als medewerkers van erfgoedinstellingen en overheden om historische verhalen te vatten in goedgeschreven, spannende verhalen.

Deze workshop wordt gegeven in de sfeervolle kleine bovenzaal van het historisch interessante gebouw De Oude Veiling in Aalsmeer.

IETS LEUKS DOEN MET INTERNET
Schrijfworkshop: verhalen delen met History2Go